5. Međunarodni skup proizvođača kože i proizvoda od kože

Published On: 14 studenoga, 2018
Categories: Novosti

Udruženje kožarsko-prerađivačke industrije Hrvatske gospodarske komore organizira 5. Međunarodni skup proizvođača kože i proizvoda od kože s ovogodišnjom temom Automatizacija i nove tehnologije, koji će se održati 21. studenoga 2018. u prostorima Sveučilišta Sjever u Varaždinu s početkom u 10:00 sati.

Veliki uspjesi prva četiri međunarodna skupa (2013., s temom Stanje i perspektive kožarsko-prerađivačke industrije te 2015. Obrazovanje stručnih kadrova za područje proizvodnje kože, obuće i galanterije, 2016. Kreativnost, inovacije i nove tehnologije, 2017. Budućnost kožarsko-prerađivačke industrije – modeli razvoja) ohrabrilo nas je u nastojanju da ove skupove pretvorimo u tradicionalni susret kožara i obućara.

U izboru teme petoga skupa vodili smo računa da upravo na području automatizacije i novih tehnologija u cijeloj industriji imamo zajedničke probleme ali i iskustva koja bismo željeli podijeliti i ujedno razmotriti mogućnosti unapređenja i suradnje.

Na skupu, uz zemlju domaćina, sudjeluju  i predstavnici gospodarskih komora iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, te predavači iz Nizozemske i Poljske.

Ovaj Međunarodni skup od velike je važnosti za članice Udruženja kožarsko-prerađivačke industrije HGK odnosno za njihove poslovne planove i budućnost jer tvrtke mogu na jednom mjestu vidjeti najnovije tehnologije i trendove te se povezati sa tvrtkama iz drugih zemalja.

Partneri ovogodišnjeg Međunarodnog skupa su Sveučilište Sjever Varaždin, Hrvatsko društvo kožara i obućara, Šivanol d.o.o. i Tekstilno-tehnološki fakultet.

Međunarodni skup obućara i kožara obuhvatiti će slijedeće teme:

  • Nove tehnologije i prijedlozi za poboljšanje poslovnih i proizvodnih procesa

U proizvodnji obuće potreban je tehnološki napredak jer je jedna od najmanje automatiziranih industrija.

Jedan od osnovnih ciljeva je da proizvođači opreme predstave najnoviju tehnologiju proizvodnje, a stručnjaci iz industrije nove modele u organizaciji poslovanja.

  • Tržište rada u području proizvodnje kože, obuće i galanterije u svakoj zemlji sudionici

Predstavnici iz gospodarskih komora predstavljaju trenutnu situaciju na tržištu rada u svojoj zemlji (analiza broja zaposlenih u ovim djelatnostima, kvalifikacijska struktura, analiza životne dobi zaposlenih, spolna struktura, najznačajnije tvrtke)

  • izložba radova učenika srednjih strukovnih škola iz Čakovca, Varaždina i Zagreba ali i studenata Tekstilno-tehnološkog fakulteta.

Molimo Vas da svoj dolazak potvrdite do 20. studenoga 2018. na linku: https://www.hgk.hr/s-industriju-i-it/5-medunarodni-skup-proizvodaca-koze-i-proizvoda-od-koze-najava

Dodatne informacije možete zatražiti na mailu: bprislic@hgk.hr

PETI MEĐUNARODNI SKUP KOŽARA I OBUĆARA

Automatizacija i nove tehnologije

Dnevni red