82. IZDANJE SAJAM THEMICAM

82. Izdanje sajam Themicam

Published On: 24 svibnja, 2017
Categories: Sajmovi

Od 3. do 6. rujna održano je tradicionalno jesensko izdanje sajma theMicam, svjetski najvažnijeg događaja na kojem su predstavljeni modni trendovi za proljeće/ljeto 2017. obuće visoke i srednje visoke razine kvalitete.

Na ovom je sajmu izlagalo 1 478 tvrtki (od toga 827 iz Italije) s više od 2 000 modnih maraka usprkos trajnim problemima u obućarskoj industriji u svijetu. The Micam je uvijek bio najpouzdaniji pokazatelj stanja na globalnom tržištu obućom, a na njemu poduzeća i trgovci dobivaju odgovore na izazove koji postoje u sve složenijem tržišnom okruženju kako bi mogli definirati svoje buduće strategije.

82. izdanje sajma theMicam završilo je s ukupno 44 668 posjetitelja što je povećanje od 5,2 %, od čega su 26 543 posjetitelja iz inozemstva što čini povećanje od čak 8,4 %. Zabilježen je veći  brojposjetitelja iz Njemačke (27 %) te iz Južne Koreje (37 %) i Kine (30 %).

Trendovi za proljeće/ljeto 2017. godine

Za sljedeće ljeto trend će biti obilježen spajanjem i miješanjem raznih stilova – kombinacija urbane borbenosti i romantičnog folka. Eklektični stilovi za stvaranje jedinstvenog looka dopunjeni su egzotičnim stilovima iz različitih kultura te stvaraju glamurozan izgled obuće za plažu, kao i za večernje izlaske. Luksuz i tehnologija imaju ključnu ulogu kod primijenjenih materijala koji su inspirirani više praktičnim, sofisticiranim izgledom s naglaskom na detaljima, a muška i ženska obuća odlikuje se udobnošću i kvalitetom.

U nastavku pogledajte fotogaleriju sa sajma.