TZG 2024.

HDKO je pokrovitelj 16. znanstveno-stručnog savjetovanja Tekstilna znanost i gospodarstvo 2024.

Published On: 18 listopada, 2023
Categories: Najava događanja

Sveučilište u Zagrebu Tekstilno-tehnološki fakultet 26. siječnja 2024. organizira svoje tradicionalno 16. znanstveno-stručno savjetovanje Tekstilna znanost i gospodarstvo (TZG), kojem je osnovni cilj jačanje suradnje akademske zajednice s gospodarskim sektorom, a Hrvatsko društvo kožara i obućara je pokrovitelj.

Tema savjetovanja Digitalna moda daje naglasak na održivi razvoj i kružno gospodarstvo, te napredne procese i tehnologije za realizaciju suvremenog, ekološki pogodnog tekstila i odjeće.

Program savjetovanja TZG 2024. uključit će pozvana predavanja renomiranih stručnjaka iz državnih, visokoobrazovnih i istraživačkih institucija kao i gospodarstva te virtualna posterska priopćenja znanstveno-istraživačkih, umjetničkih i stručnih radova. Skup će pratiti i brojne druge aktivnosti, poput izložbe radova studenata i nastavnika Sveučilišta u zagrebu Tekstilno-tehnološkog fakulteta. Bit će to ujedno i prigoda za susrete, razmjenu mišljenja i iskustva te uspostavu suradnje među sudionicima s visokih učilišta, instituta i gospodarstva.

TZG 2024