urbana moda

Urbana moda – trendovi kod obuće za sezonu jesen/zima 2018./2019.

Published On: 20 veljače, 2018
Categories: Moda

Urbana moda je još uvijek prisutna. U slijedećoj sezoni ( jesen/zima 2018./2019. ) bit će još naglašenija i to s reflektirajućim metalik dijelovima, ekstremno visokim potplatima , kao i s vojničkim stilom. Novost ove sezone su tako zvane sokne-gležnjače  ( Sock-Boots ) interesantnih obrisa. 

 Visoki potplati

Kod tenisica trend su još izraženiji potplati. Kod puno modela obrisi tenisica su još voluminozniji  –  grafički elementi  i čisti rezovi  susreću se na poput balona napuhanim potplatima .  S druge strane dolaze  i nadalje klasične platforme, koje  će biti podignute na još više razine. Cijeli će izgled pojačavati  kontrastne boje i jaki profili takvih potplata.

 Sokne-gležnjače

 Sve je počelo sa pleteninom na gornjim dijelovima tenisica koje osiguravaju fleksibilnost i komfor. Trend je rođen kao hibrid između sokni i cipela. U slijedećoj sezoni  izmjenjuju  se međusobno urbani trendovi i sokne- gležnjače. Osnovna  razlika među  modelima  je  u duljini  ”nogavica” . Neki modeli podsjećaju na  ”futuristički look” – najava  budućnosti .

Čizme

Rustikalne muške čizme s oslikanim cvijećem ( kao kod dr.Martensa ) postale su sastavni dio tako zvane urbane mode. U narednoj sezoni prevladavat će modeli s kontrastnim detaljima. Debeli potplati i krupni profili susreću se s filigranskim lančićima ili dominantnim kopčama.