INTERVJU S ANTOINEOM & PIERREOM SALATOVIĆEM

Intervju s Antoineom & Pierreom Salatovićem

Published On: 1 ožujka, 2019
Categories: Intervju

Poduzeće Sara Couture, Pariz, Francuska

Intervjuirala: dr. sc. Alica Grilec, doc.

Pierre Salatović živi i radi u Francuskoj više od 30 godina. Poznati je profesionalac u kožno-prerađivačkoj struci, a njegovo poduzeće surađuje s mnogim pariškim poduzećima. Radi sa sinom Antoineom, a njihovo poduzeće zove se Sara Couture.

Član je mreže CPP (Mreža hrvatskih profesionalaca u Parizu) kojoj je svrha dijeljenje znanja, iskustva i mreže poznanstava između hrvatskih profesionalaca. Njihova je svrha promovirati hrvatsku kulturu, naslijeđe i poslovanje, a misija im je ojačati poslovanje hrvatskih poduzeća kako bi se razvili na međunarodnoj razini.

1. Otkad postoji poduzeće Sara Couture?

Poduzeće postoji od 1986. godine, godine kad se rodio Antoine. Gospodin Pierre je u Pariz došao 1977. godine te je isprva radio u drugim poduzećima.

2. Koliko je zaposlenih u poduzeću?

Stalno zaposlenih je četvero, a ukupno imamo deset partnera.

3. Što sve proizvodite?

Proizvodimo razne modne proizvode, od kože, tekstila i krzna, odjeću i galanteriju. Proizvodi su za žene, muškarce i djecu.

4. Gdje prodajete svoje proizvode?

Svoje proizvode prodajemo u Parizu, Koreji i Japanu. Posebno smo ponosni na proizvode koje realiziramo za poznate svjetske robne marke, poput Balmaina, Chanela, Diora, Balenciaga, Marine Serre i još mnogih drugih.

5. Planirate li suradnju i s nekim dizajnerima u Hrvatskoj?

Da, to je naša velika želja, da se naši proizvodi nađu i u Hrvatskoj, kao što bismo željeli surađivati i s hrvatskim modnim dizajnerima.

6. Antoine, kako to da si i ti odlučio poći tatinim stopama?

Tata je oduvijek mnogo radio tako da mi je bilo normalno da budem uz njega. To je nešto što mi je teško objasniti, mogu samo reći da mi je prenio neku vrstu ljubavi prema modnom svijetu.

Sara Couture