KLIN – dječja anatomska obuća

Published On: 12 veljače, 2020
Categories: Dizajn, Novosti

Društvo SAREDO d.o.o. kao ekskluzivni zastupnik KLIN-a za Hrvatsku i Sloveniju, predstavlja globalni brand u više od 60 zemalja – KLIN dječja anatomska obuća.

KLIN postoji više od 36 godina, ima 4 tvornice, 8.500 prodajnih mjesta u cijelom Brazilu, specijalizirane trgovine, eprodaju, te proizvodi više od 28,000 pari/dnevno te je globalni brand u više od 60 zemalja.

Dizajn anatomic plus uložakKLIN dječja anatomska obuća izrađuje se u Brazilu od umjetnih materijala (isključivo iz Brazila), a koji su kvalitetni kao prirodna koža odnosno, ako govorimo o održivosti, i bolji, jer ne koristi kemijske procese kao koža te imaju izuzetno dugu izdržljivost.

Anatomski uložak Ultra KLIN izrađen je od plemenitih materijala, proizveden u anti-hidroliznom poliuretanu(PU), u svim kolekcijama.

Jedinstveno dizajniran, KLINova ekskluzivna sirovina za uloške ima veliku otpornost. To znači da, čak i nakon igranja, trčanja ili skakanja, kada se elastična deformacija događa pod utjecajem topline i znoja, uložak se vraća u prvobitni oblik prihvaćajući prirodnu anatomiju stopala, održavajući stabilnost.
KLIN obuća se proizvodi s anatomskim konceptom, a to je glavni atribut tih proizvoda i zato im je slogan KLIN – for a healthy walk (KLIN – za zdrav korak).
Odlikuje ih, između ostaloga, i mirisno gornjište kao i fleksibilan potplat što je izuzetno važno za zdrav dječji korak. Za djecu je vrlo važno koristiti anatomsku obuću tijekom svojih prvih koraka, jer će struktura formirana u djetinjstvu održavati put tijekom cijelog života. Svi KLIN proizvodi su anatomski jer poštuju anatomiju stopala, a njegova stalna upotreba potiče zdrav razvoj, osiguravajući udobnost i dobrobit već od prvih koraka djeteta. Osim toga, cipele su testirane i odobrene od IBTeC-a (Brazilski institut za tehnologiju kože, obuće i artefakata) te imaju certifikat potvrde o kvaliteti i 100% udobnosti.

dječja anatomska obućadječja anatomska obuća

Važnost dječje obuće za zdravlje stopala djece

Važnost dječje obuće za zdravlje stopala djeceKada birate dječju obuću, ne gledate samo izgled ili vrijednost. Najvažniji faktor prilikom odabira cipela treba biti udobnost koju pruža stopalu prirodnim razvojem. Pravilan razvoj stopala je bitan za budućnost bez bolesti uzrokovane neadekvatnom obućom.
Od rođenja i tijekom dojenja dijete mora nositi cipele koje pružaju prirodno kretanje stopala kao da su bosonogi. To se postiže korištenjem pravih materijala i dobro dizajniranom strukturom cipela. KLIN cipele testiraju se u tehničkom laboratoriju i podvrgavaju se različitim analizama kako bi se osiguralo da svaki par cipela promiče zdrav hod djece.

KLIN dječja anatomska obuća se može kupiti/naručiti na niže navedenim lokacijama:

Trgovina “Geris” u sklopu shopping centra King Cross Jankomir (V.Škorpika 34, Zagreb)

Web shop: www.anatomska-obuca.com

i/ili putem Facebook stranice  Saredo~Geris

Kako odabrati pravu dječju obuću

Za svaku fazu djeteta cipela mora imati specifične karakteristike. U prvim mjesecima života dječje cipele imaju samo funkciju zaštite jer malo stopalo ima više hrskavice i vrlo je osjetljivo. Dakle, u ovoj fazi cipela je “nestrukturirana”, tj. cijela je meka, nema kruti potplat, izrađena je s izuzetno mekanim materijalima i praktičnim zatvaračima, poput čička i elastičnih. Kad beba počne puzati i doživljava nova otkrića , cipela mora biti meka i lagana, s fleksibilnim potplatom i omotačem koji pokriva cijelo stopalo da biste ga zaštitili. U fazi prvih koraka započinje jačanje muskulature i plantarnog luka. Zatim dolazi anatomski uložak za poticanje pravilnog rasta stopala i pružanje veće stabilnosti u hodu. Djeca starija od 4 godine već imaju veću slobodu i sigurnost u hodanju i mogu se potpuno opustiti i trčati. U ovoj fazi obuća mora imati materijale koji pomažu u znojenju, anatomski uložak i neklizajući potplat koji pruža veću sigurnost prilikom hodanja.

Razlika između ortopedske i anatomske obuće

Ortopedske cipele preporučuju ortopedski stručnjaci, a indiciraju se kada je potrebno ispravljanje ili smanjenje lokalizirane boli u stopalu. Izrađeni su po mjeri i trebaju se koristiti uz liječnički recept i savjet stručnjaka. Preporučuje se anatomska obuća koja ojačava strukturu stopala i pomaže u stvaranju plantarnog luka, omogućavajući prirodan razvoj.

Prezentacija KLIN kolekcije jesen/zima 2020. održati će se u sklopu hotela Antunović u Zagrebu, dana 08. – 09.03.2020.g. od 9:00-18:00 h te pozivamo sve zainteresirane trgovce na prezentaciju i/ili ugovaranje kolekcije.

Sve informacije o brandu KLIN dječja anatomska obuća možete saznati slanjem upita na e-mail; saredozg@gmail.com

KLIN