LINEAPELLE, MILANO

Lineapelle, Milano

Published On: 24 svibnja, 2017
Categories: Sajmovi

”Novosti iz budućnosti ”

Od 21. do 23. veljače sajam Lineapelle otvorio je  vrata svojem  92.izdanju pokazujući i dalje jačanje svojeg položaja kao velikog i značajnog  globalnog sajamskog igrača kožarskog  sektora.

Prezentirani su trendovi za proljeće/ljeto 2018. Cilj sajma je pratiti tržišne promjene i  nastaviti putem kreativnog, produktivnog i komercijalnog razvoja. Lineapelle je referentna točka za modnu industriju u pogledu prezentacije tvrtki , stila, trgovine u kožarskom sektoru, te sektoru pribora, komponenti i usluga u štavljenju kože.

Broj izlagača je porastao za 4% u odnosu na sajamsku priredbu iz rujna  2016., na gotovo 1200. Prisutne su bile tvrtke iz 44 zemlje. Izložbena površina također je povećana i prostirala  se na 45.500 m2.

Budućnost donosi svjetlost

Za ljetnu sezonu 2018.godine predloženi su kreativni naglasci koji su sugerirani  sloganom ”Novosti iz budućnosti ”. Istaknuta je potreba da se raskine sa stilskim oklijevanjem u novim sezonama i otvori vrata svježim i svjetlećim nijansama. Kako bi se to postiglo, mašti je trebalo  dati veći prostor i prave uvjete gdje su  onda dizajneri našli svoje  inspiracije. Uglavnom novi stil za sezonu proljeće/ljeto 2018.godine obojen je novitetima i izražava ohrabrujuću svježinu.

Budućnost je za dijeljenje

Sajam Lineapelle  ušao je u društveno i digitalno doba kao nikad do sada. Događaji sa sajma dijelili su se uživo na računalima i mobilnim mrežama putem Facebooka, Twitera i Instagrama. Dijeljenje fotografija, mišljenja i najznačajnijih  trenutaka putem ovih društvenih mreža  odvijali su se prije, tijekom i nakon Lineapellea.

Trendovi

Tekuća godina započela je neočekivanim trendom rasta  cijena glavnih sirovina za kožarsku industriju.Nakon sajma vjerojatno će se procijenjivati jesu li razlozi za taj trend objektivni ili spekulativni. Sigurno je da prvi mjeseci 2017. nisu zabilježili relevantne i ujednačene promjene dinamike potražnje i proizvodnje. Kod  većine proizvođača kože prevladava nesigurnost, barem što se tiče prve polovice godine. Postoji veće povjerenje u uvjerljiviji oporavak u drugoj polovici godine. Scenarij koji će utjecati na potražnju i dalje je vrlo neizvjestan i definitivno ne obećava. Ipak,  sektor obuće očekuje stabilnost jer  se kod kožarskih proizvoda  vide neki pozitivni znakovi uglavnom zahvaljujući buđenju nekih važnih tržišta. Svjetliju  budućnost imaju luksuzni segmenti, a potvrđena je i pozitivna dinamika u automobilskoj industriji.