Festival Dvorista

Maštovito dvorište tekstila, odjeće, kože i obuće

Published On: 27 lipnja, 2022
Categories: Novosti

FESTIVAL VARAŽDINSKIH DVORIŠTA – 25. i 26. 6. 2022.

Na Festivalu varaždinskih dvorišta u subotu 25. lipnja., od 10 do 14 i od 17 do 21 sat te u nedjelju 26. lipnja., od 10 do 14 Studijska jedinica Varaždin, Tekstilno-tehnološkog fakulteta izložiti će radove studenata smjera odjevne tehnologije i dizajna obuće, Studija u Varaždinu.

U suradnji s Turističkom zajednicom grada Varaždina fakultet po peti puta sudjeluje na manifestaciji Festival varaždinskih dvorišta.

U Dvorištu gradske vijećnice, Gajeva ulica br.1, pod nazivom Maštovito dvorište tekstila, odjeće, kože i obuće biti će izloženi studentski radovi izrađeni u sklopu studentskog projekta Životinjska farma, kao i završni radovi u obliku poster prezentacije. Osim radionica za najmlađe pod nazivom „ Šarena bojanka“ i „Oslikavanje tekstila“ biti će radionice s zajedničkom idejom o ponovnom korištenju otpadnog materijala (koža i tekstil) pod nazivom „Izrada ukrasa i modnih dodataka od ostataka kože“ i „Ručno tkanje tapiserije od starih tekstilnih proizvoda i ostatnih tekstila“. Radionice nadopunjuje „Prezentacija problematike onečišćenja voda mikroplastikom“. U programu festivala je i izložba „Od skice do špice“ koja je postavljena u Gradskom muzeju Varaždin Stari grad.