MNOGO MAŠTE NA SAJMU LINEAPELLE

Mnogo mašte na sajmu Lineapelle

Published On: 24 svibnja, 2017
Categories: Sajmovi

Na sajmu Lineapelle u Milanu, održanom od 20. do 22. rujna 2016., prikazani su trendovi u bojama i materijalima za sezonu jesen/zima 2017./2018. godine. Prevladavaju maglovite i tmurne boje, osim jedne iznimke. Više od 21 000 posjetitelja iz 110 zemalja (što je povećanje od 9 % u odnosu prema prethodnoj godini) došlo je na vodeći svjetski sajam materijala i pribora za kožarsko-prerađivačku industriju. Broj izlagača, njih ukupno 1 241, također je povećan u odnosu prema prethodnoj godini i to za 6%.

Četiri od pet tema boja koje su stručnjaci predstavili na ovom sajmu u području su očekivanih trendova. Jedna je tema posvećena osjetljivim zimskim pastelama, a druga uglavnom različitim nijansama smeđe boje. Druge dvije teme sastoje se od vrlo tmurnih boja, crne, tamnosmeđe i duboke plave. Iznenađujuća je zadnja tema u kojoj prevladavaju svijetle boje, intenzivna crvena, plava i žuta koje su prije svega zanimljive za sportsku obuću.

U području prikazanih materijala izbor je bio jako velik. Tržište je pokazalo mnogo mašte uz često spominjani moto „više je više”. Uz kožu, ponuda je dopunjena samtom, perlicama i raznim ukrasima, kao i velikim udjelom ostalih industrijskih i umjetnih materijala što će dizajnerima omogućiti mnoštvo kombinacija u njihovim kolekcijama.

Sljedeće izdanje sajma održat će se od 21. do 23. veljače 2017. godine. Promjena će biti u jesenskom terminu 2017. kad se, umjesto u rujnu, vrijeme održavanja sajma pomiče na početak listopada (4. listopada – 6. listopada) kako bi se izbjeglo preklapanje s drugim sajmovima (Micam) i događanjima (Tjedan mode u Milanu).