TRENDOVI SA SAJMA EXPO RIVA SHOES

Trendovi sa sajma Expo Riva Shoes

Published On: 24 svibnja, 2017
Categories: Moda

Nove romantične kombinacije u kolekcijama za jesen/zimu 2017./2018.

Promatrajući izložene kolekcije može se primijetiti da se izgled zimske obuće mijenja. Novi romantični i strastveni primjerci osvajaju kolekcije, a čine ih meke i raskošne baršunaste podloge na kojima su 3D vezovi raznih cvjetova i cvjetnih aranžmana, kao i na čizmicama i tenisicama. Glamurozan povratak 80-ih ponovno uvodi lakirane, pjenaste, blistave i šarene površine na mokasinama, kao i na gležnjačama i čizmama. Sveprisutna je crna boja kao samostalna ili u kombinaciji, koja je idealna pozadina za razne ukrase i kopče.
Na udobnoj obući raznih stilova prevladava prirodna koža toplih nijansi kao što su oker, boja hrđe, meke pastele: krem, bež, ružičasta i golublje siva. Sportska obuća za muškarce i žene često je ukrašena umetcima od krzna.

Žena je u centru pozornosti

Dojmljiva obuća koja nam priča priču o novim urbanim zvijezdama. Iz mnoštva prijedloga prikazanih na sajmu izdvaja se novi stil uskih visokih čizmica, često pripijenih uz nogu i iznad koljena, ukrašenih resama ili raznim perforacijama i vezovima. Napravljene su od specijalnih mekanih koža ili nubuka, u crnoj boji ili u prirodnim tonovima.

Izdvaja se i novi tip čizmica od čipke s profiliranim potpeticama, kao gležnjače ili visoke čizmice, ukrašene raznim umetcima od antilopa, dekorirane ili vezene kože.

Crna je sveprisutna boja, ali uz nju se pojavljuju i mnoge druge zanimljive nijanse: tamnocrvena, plavo-zelena, petrolej zelena, smaragdna, kao i jarko crvena i jaka plava boja.

Muška obuća za zimu 2017./2018.

Vidljiva je želja za povratkom klasičnog dizajna, ali osvježenog dozom ekscentričnosti. Prevladavaju tradicionalni oblici osvježeni s mat, izblijedjelim ili metalik bojama intenzivnih tonova u rasponu od bronce, tamnije nijanse hrđe do čelično sive. Obuća je jednobojna, ali je ukrašena kontrastnim bojama opšivaka, vezica ili profiliranim potplatima.

Krzno se često pojavljuje kao podstava ili kao vanjski ukras. Gležnjače prevladavaju i kao fina kožna obuća ili kao obuća za slobodno vrijeme. Kao i za sportsku odjeću, i za tenisice ili planinarske cipele upotrebljavaju se ekološke boje za razne stilove, ali i prirodna koža. Boje se kreću od ton-na-ton smeđe do klasične plave i sive.

Dječja obuća: trendovska i udobna

Za zimu 2017./2018. kod dječje obuće prvo mjesto zauzimaju mini gležnjače u raznim varijantama. Odlikuju se obnovljenim trendom jednobojne ili ton-na-ton obuće ukrašene s tisuću raznih uzoraka i ukrasa. Dizajnirane su s mnogo dodataka, blistavih, sjajnih, satenskih, srebrnih, zlatnih i ružičastih za djevojčice. Kao i kod kolekcija za odrasle, i ovdje ima dosta krzna i resica. Glamurozne cipele za izlaske za djevojčice nude se u rasponu od balerinki do mini cipelica crvene, tamnoplave ili crne boje s pomponima i krznenim trakicama.

Što se tiče sportske obuće, do izražaja sve više dolazi nenametljiv trend s ton-na-ton umetcima plave, sive ili prirodnih nijansi. Na gležnjačama su umetci sa zatvaračima za lakšu uporabu. Još uvijek su u modi cipelice s likovima iz crtanih filmova koji su puni novosti i raznih iznenađenja.