Zagrebački TTF na Textile Week Adria

Zagrebački TTF na Textile Week Adria

Published On: 18 rujna, 2023

Textile Week Adria će se održati 20. i 21. rujna 2023. godine. Ovaj važan događaj okupit će industrijske stručnjake, dizajnere, proizvođače i trgovce u tekstilnoj i kožarskoj  industriji u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma.

Tekstilno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu predstavit će s aktualnim temama – prof. dr. sc. Martinia Ira Glogar „Održivost i ekološki aspekti digitalnog pigmentnog tiska“, izv. prof. dr. sc. Katarina Nina Simončić „Brza/spora moda“ i izv. prof. dr. sc. Sanja Ercegović Ražić „Tradicionalna vs. održiva tekstilna, modna i odjevna industrija“.

Zagrebački TTF na Textile Week Adria

Osim toga, bit će prezentirana uspješna priča iz prakse tj. suradnja dizajnerice Tene Omerović, mag. ing. techn. text. i industrije tiska, tvrtke Kornit Digital.

Kada je riječ o tekstilnoj industriji, svjedoci smo da upravo ona, kao jedna od najglobaliziranijih industrija, doživljava radikalnu promjenu. Promjena se najviše očituje u prelasku na proizvode visoke dodane vrijednosti. Napredni materijali, automatizacija, digitalizacija procesa proizvodnje, inovativne tehnologije, ali i održivost i cirkularna ekonomija u fokusu su procesa transformacije. Pozitivna kretanja i promjene u tekstilnoj industriji razlog su zašto Print Magazin (https://print-magazin.eu/) organizira drugi Textile Week Adria.

Zagrebački TTF na Textile Week Adria

Cilj događanja je kroz sajam i konferenciju ukazati na aktualne trendove u tekstilnoj industriji i predstaviti inovativna rješenja i dostupne tehnologije za modnu industriju, uređenje interijera i soft signage.

Textile Week Adria posjetiteljima će tijekom dva dana ponuditi:

  • konferencijski dio – usmjeren na predstavljanje inovativnih rješenja, dostupnih tehnologija, trendova i izazova u tekstilnoj industriji
  • sajamski dio – usmjeren na predstavljanje tehnologija za tisak tekstila, dobavljače tehnologija za krojenje, šivanje i doradu tkanina te dobavljače repromaterijala i tkanina.

Tijekom oba dana, uz sajam održavat će se i konferencija. Cilj konferencije je ukazati na kretanja, aktualne trendove u tisku tekstila te predstaviti mogućnosti, inovativna rješenja i dostupne tehnologije vezane uz tisak, doradu, šivanje, automatizaciju… Konferencija će okupiti domaće i strane stručnjake, predstavnike tekstilne i modne industrije, pružatelje i korisnike tiskarskih usluga te proizvođače strojeva i opreme.

Popis predavača i tema izlaganja dostupan je na OVOJ poveznici.

U sajamskom dijelu, 18 će izlagača koji predstaviti bogatu i raznoliku ponudu: tehnologije krojenja, šivanja i dorade tekstila, rešenja za automatizaciju, vrhunski repromaterijal, različite tehnologije tisak na tekstil (DTG, DTF, sitotisak, sublimacija…), boje za tisak na tekstil, veletrgovci tekstilom, promotivni tekstil…i još puno toga!

Zagrebački TTF na Textile Week Adria